Prietenă sau dușmancă cu fostul?

Olla Olla dragii mei,

Astăzi vă voi expune părerea mea despre un subiect destul de sensibil : relația cu fostul!

Am ales-o ca exemplu vizual pe JLo,  alături de tatăl copiilor ei, care este fostul soț, și alături de actualul iubit!

Relația cu fostul este discutabilă, mai ales când deja ești într-o nouă relație!

Ne temem atât de tare de foști și omitem că viitorii sunt mai ” periculoși ” decât ceva ce partenerul a avut deja și știe ce a lăsat! Deci, nu ar avea de ce să se mai întoarcă acolo! De aceea am mereu grijă să îl asigur pe actualul iubit, că mă desprind mai greu (emoțional vorbind) de o fostă relație, dar când o fac, o fac pe vecie!

Personal nu cred în relații strânse de prietenie cu fostul partener, confidențe la ore târzii etc! Ce faci? Îi povestești fostului  cum este cu actualul? Sau mai rău, ce nu ai încredere să-i spui, încă, actualului? Consider o astfel de apropiere ca fiind o lipsă de respect față de actualul partener! De parcă acolo nu s-a spus tot, nu s-a încheiat tot!

Nu îmi imaginez cum aș putea să sun un fost iubit, care are o relație acum, și să-l rog să mă ducă undeva, să îmi aducă ceva, să vină să îmi repare ceva…doar pt că el era un electrician bun sau se pricepea în domeniul IT sau îmi face un serviciu gratuit etc! O nu! Câtă lipsă de bun simț să mă domine?!?

Dar nici în cealaltă extremă nu mă regăsesc : Delete & Block ! Nu cred că cineva care, fie și pentru o scurtă perioadă de timp, te-a iubit și te-a respectat, se poate preface că nu ai existat în viața lui și se comportă de parcă ar șterge momentele acelea din mintea tuturor cunoscuților! Să nu mai zic că poate chiar te vedea ultima relație și voia copii cu tine!


Vorbind de copii … În relațiile care implică și copii situația este și mai delicată! Nu am avut parte de o astfel de relație așadar, nu vreau să mă pronunț doar din cărți!


Revenind la cele trăite de mine…

Nu am avut multe relații, dar pentru fiecare iubire în parte am luptat când am simțit că flacăra se stinge (evident nu vorbim de infidelitate sau violență, căci după astfel de evenimente, frumoasele mele, nu mai aveți ce căuta lângă acel tip fie și singurul disponibil) și abia când am realizat că nu mai pot face nimic, că nu mai putem resuscita nimic, am ales să încheiem frumos! 

Evident nu am ales mereu împreună, nu a fost mereu acceptat finalul relație, nu s-a încheiat frumos și din partea cealaltă. Ba am fost blocată instant, ba am fost atât de căutată că a trebuit să cer un ordin de restricție… Unii oameni acceptă mai greu realitatea! 

Cu timpul am învățat să-mi aleg partenerul după mai multe criterii decât chimia și câteva lucruri în comun! Acum mă uit la caracter, la părinții lui, la familie, la prieteni, la inteligență, la suflet și cel mai important la timing! Dacă nu avem sincronizare în simțire, gândire și acțiune nu avem nimic! Degeaba mă place el acum și eu peste două luni… Când o să-l iubesc eu, lui deja o să-i treacă pentru că a așteptat destul!

În concluzie, cred că relația cu fostul ar trebui să fie civilizată! Să îl saluți când îl întâlnești, poate un mesaj de ziua lui sau/și de sărbători și cam atât! Și de toate acestea să știe și actualul partener! Tot din respect! Nu au ce să existe like-uri, inimioare, pupici, mesaje, telefoane, cafele,prietenii pe facebook etc!

Cred că atunci când încheiem o relație este musai să existe o discuție față în față! O discuție în care să se spună tot, să se înțeleagă cât mai mult opinia celuilalt, să i se respecte dorințele și deciziile, să existe iertare reciprocă și gânduri bune! Știu că este greu să ierți un om care te-a rănit sau te-a înșelat, dar trebuie s-o faci…pentru liniștea ta! Plus că ura și injuriile nu ar face ca evenimentul să nu fi avut loc! Și oricum el este deja pedepsit, că te-a pierdut și trăiește deja cu vina și frica că nimeni nu va mai avea încredere în el! Cine intră într-o relație cu cineva despre care știe de la bun început că minte și înșeală? Clar : NIMENI!!!

Așadar, nu fiți prieteni cu fostul, nu fiți dușmani, dar iertați, plecați și fiți umani!

Toate cele bune vă doresc și liniște în suflet, 

Vă pup, cu drag,

Iasmina

Reclame

1 gând despre „Prietenă sau dușmancă cu fostul?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s